tänker bjuda på middag på lördag

och då hade jag tänkt bjuda på detta!

Plommonspäckad fläskkarré

det här behövs för ca 4 port:
ca 1 kg fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10-­12 kärnfria katrinplommon
ugn: 175°

hasselbackspotatis:
8-­12 jämnstora potatisar
2 msk smält smör eller margarin
1/2 tsk salt
2 msk ströbröd

ugn: 225°

gör så här:

1. gnid in köttet med salt och peppar. späcka det med plommon.
ta ett knivskaft till hjälp.
2. sätt in en köttermometer i köttets längdriktning
så att inte spetsen på termometern ligger mot något ben.
lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna.
stek i ugnen tills termometern visar 85 grader, ca 1 1/2­2 timmar.

3. skala potatisarna och skär dem i tunna skivor som hänger ihop i
botten.
pensla dem med smält smör, salta och strö på ströbröd.
sätt in dem i ugnen bredvid köttet. höj temperaturen till 225 grader
när köttet är klart.
stek potatisen mjuk.

4. ta ut köttet och låt det vila insvept i folie i ca 15 minuter.

5. lossa köttet från benet och skär sedan köttet i tunna skivor.

6. lägg köttskivorna på varmt fat tillsammans med potatisen.
servera med en grönsak.

smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Cissy

Vem ska du bju på middag? ;)

2009-10-14 @ 21:58:52
URL: http://blackiesixx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback