tänker bjuda på middag på lördag
Plommonspäckad fläskkarré
det här behövs för ca 4 port:
ca 1 kg fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10-12 kärnfria katrinplommon
ugn: 175°
hasselbackspotatis:
8-12 jämnstora potatisar
2 msk smält smör eller margarin
1/2 tsk salt
2 msk ströbröd
ugn: 225°
gör så här:
1. gnid in köttet med salt och peppar. späcka det med plommon.
ta ett knivskaft till hjälp.
2. sätt in en köttermometer i köttets längdriktning
så att inte spetsen på termometern ligger mot något ben.
lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna.
stek i ugnen tills termometern visar 85 grader, ca 1 1/22 timmar.
3. skala potatisarna och skär dem i tunna skivor som hänger ihop i
botten.
pensla dem med smält smör, salta och strö på ströbröd.
sätt in dem i ugnen bredvid köttet. höj temperaturen till 225 grader
när köttet är klart.
stek potatisen mjuk.
4. ta ut köttet och låt det vila insvept i folie i ca 15 minuter.
5. lossa köttet från benet och skär sedan köttet i tunna skivor.
6. lägg köttskivorna på varmt fat tillsammans med potatisen.
servera med en grönsak.
smaklig måltid!
Vem ska du bju på middag? ;)